Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kompletní přehled výsledků Mr Olympia 2010

 

Kompletní výsledky Mr. Olympia 2010

Mr. Olympia 2010 - výsledky

1. Jay Cutler* 
2. Phil Heath* 
3. Branch Warren* 
4. Dexter Jackson* 
5. Dennis Wolf* 
6. Ronny Rockel* 
7. Kai Greene 
8. Victor Martinez 
9. Toney Freeman 
10. Hidetada Yamagishi 
11. Dennis James 
11. Johnnie Jackson 
13. Marcus Haley 
14. Roelly Winklaar 
15. Troy Alves 
16. Edward Nunn 
17. Evgeny Mishin 
18. Bill Willmore 
18. Craig Richardson 
18. Erik Fankhouser 
18. Paco Bautista 
18. Robert Piotrkowicz 
* kvalifikace na Mr. Olympia 2011

Po napínavém souboji Jay Cutler obhájil titul a stal se 4násobným Mr. Olympia. Největším překvapením byl však Phil Heath, který byl tak dobrý, že kdyby rozhodčí označili za vítěze jeho, nikdo by na to nemohl nic říct. Pokud se bude Phil zlepšovat jako doposud, bude mít Cutler vážný problém. 
Třetí pozice připadla neuvěřitelnému Branchi Warrenovi, který všechny ohromil brutální svalovou hmotou v brutální kvalitě, zejména v oblasti hamstringů. K jeho slabším místům patřily klasicky záda, které postrádaly detaily. Čtvrté místo doslova zbylo pro perfektního Dexter "the Blade" Jacksona. 
Dexter byl jako vždy v perfektní formě, je to typ pěkně estetického a líbivého kulturisty, ale... pokud stojí vedle "zvířat" jako je Branch Warren nebo Cutler, tak je snadno přehlédnutelný. 
Páté místo měl podle mého názoru dostat Ronnie Rockel, ale rozhodčí před něj dali Dennise Wolfa. Dennis byl velkým překvapením, protože po několika nepovedených soutěžích už skoro nikdo nevěřil, že se dokáže kvalitně připravit. Ale on to dokázal, ale přesto páté místo měl dostat Ronnie Rockel. 
Do TOP 6 se nedostal velmi oblíbený Kai Greene, který podle předsoutěžních odhadů měl bojovat o titul. Něco se zkrátka nepovedlo a forma nevyšla ještě více, než minulý rok a obrovský Kai skončil až na 7. místě, což je velké zklamání. Zajímalo by mě, co se stalo, protože Kai nevypadal, jako by byl ve své kůži...

 

Kompletní výsledky Olympia 202 Showdown 2010

Mr. Olympia 2010 - výsledky

1. Kevin English* 
2. David Henry* 
3. Eduardo Correa* 
4. Jose Raymond* 
5. Jason Arntz* 
6. Jaroslav Horváth* 
7. Stan McQuay 
8. Tricky Jackson 
9. Mike Valentino 
10. Daryl Gee 
11. Roc Shabazz 
12. Luc Molines 
12. Bola Ojex 
14. Ahmad Ahmad 
15. Steve Namat 
* kvalifikace na Olympia 202 Showdown 2011

V kategorii 202 liber zvítězil loňský šampion Kevin English, který při tak nízké váze (do 92 kg) měl neuvěřitelné množství svalové hmoty. Nechápu, jak mohl navážit tak málo. Hned za ním skončil skvělý David Henry, který sice nevypadá tak "svalnatě" jako Kevin, ale zato působí daleko estetičtěji a já bych tedy jeho umístění prohodil s Kevinem. 
Třetí Eduardo Correa je fantastický kulturista a velmi mě zaujal. 
Jose Raymond byl 4., pátý Jason Arntz a Jaroslav Horváth byl na skvělém šestém místě, což je obrovský úspěch. Ze všech závodníků v Top 6 měl však Horváth neslabší dolní končetiny a kdyby je měl lepší, věřím, že by mohl skončit i na 4. místě. Každopádně gratuluji, protože to byl fenomenální návrat na soutěžní prkna!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář